Mesterskapet for 2007 gikk av stabelen på en hemmelig plass i nærheten av Tromsø i slutten av april. Sekretariatet i Skitrehopparlaget, avd. Nord-Norge hadde bestemt at årets mesterskap skulle holdes hemmelig for å unngå den enorme pågangen av all verdens utøvere av sportsgrenen, og innpåsliten presse.
Til tross for at arrangementet var hemmelig, hadde 12 deltakere klart å melde seg på.  Ledelsen mistenker noen i sekretariatet for å ha lagt ut mesterskapet som en event på Facebook, slik at den hemmeligholdte informasjonen og webadressa spredte seg som ild i relativt tørt gress. Pallen ble derfor heller ikke i år forbeholdt arrangørene, som tenkt.

Trehopping på ski

Nord-norsk  trehopptreff

Verdens eneste mesterskap i skitrehopping 2007Resultatliste, damer:
1.  Linda Svorken (regjerende norgesmester og best i verden to år på rad).
2.   Kirsten Rustad (avansert fra tilskuer til deltaker på kun et år).
3.   Ragnhild Bjerkaas (siste skudd på stammen).


I herreklassen trakk to seg etter innledende runder, og sju hoppere stilte til kvalifisering for semifinale. Litt problemer oppstod da kvalifiseringstreet knakk. Arrangørene bestemte da at andre kvalifiseringsrunde måtte gjennomføres i semifinaletreet.
Fem hoppere gikk videre til semifinalen der tre hoppere skulle kvalifiseres til finalen. Litt problemer oppstod da semifinaletreet knakk. Arrangørene bestemte da, denne gang i samråd med dommerene og med sterk påvirkning fra de to deltakerene som ikke fikk fullført semi’en (og som var dårligst i kvalifiseringsrunden), at alle fem skulle få hoppe i finaletreet. Arrangørene fryktet imidlertid ikke sin tiltenkte plass på pallen, da de tok høyde for at disse to hopperene ville trekke seg da de så det fryktinngytende hoppet og avsindig høye treet.
De to hopperene var imidlertid tøffere enn arrangørene trodde, og ting gikk ikke som forventet.

Resultatliste, menn:
1.   Niclas Weihe
2.   Eyvind Norbye
3.   Håkon Berget
4.   Tore Marthinsen
5.   Vidar Eggimann
6.   Egil Johannessen
7.   Henrik Markussen
8.   Chris Christensen
9.   Pål Markussen

Deltakere og arrangement
Av de 12 deltakerne var det hele 3 som valgte å stille i dameklassen. Hovedsakelig fordi de er ekte damer. Arrangørene var imidlertid usikre på om et par av de andre deltakerne også burde stilt i denne klassen, da de i innledende runder hoppa som kjerringer.

Nivået i dameklassen var høyere enn forventet og damene forlangte å få hoppe i et tre, framfor den tiltenkte, stusselige finalebuska.

 

Hopper: Eyvind Nordbye
Foto: Ingrid Berg


Det har i den moderne skitrehoppingens historie ikke vært hoppet så høyt opp i et tre som i dette trehopptreffet. Hoppenens innslag var på det høyeste drøye 5 m oppe i treet (fra snødekket og opp til skia). Avstanden mellom hoppet og treet var ca 4 meter. Største avstand tidligere har vært i overkant av 2 meter.

Bildemontasje fra mesterskapet. Foto: Håkon Berget.


Bildesekvens fra et hopp. Foto: Randi Skoglund.


Videosnutt fra mesterskapet. Kamera: diverse.